FrizureSminka

Odabir frizure i šminke za venčanje je važan deo posla oko pripreme za Vaš veliki dan, i obično sledi odmah nakon što mlada odabere venčanicu. Ukoliko se bliži Vaše venčanje, a Vi još uvek niste sigurne koji je pravi izbor frizure i šminke za taj svečani dan, pročitajte par saveta koje smo dobili od profesionalnih frizera i šminkera.

Frizura za venčanje

Treba voditi računa o tome da se frizura prilagodi stilu venčanice. Podignuta kosa još više će naglasiti haljinu bez ledja, istaći dekolte, izdužiti vrat, dok će lokne najviše pristajati nežnim i romatičnim venčanicama. Ukoliko želite podignutu kosu, ali Vam je kosa za tu frizuru kratka, počnite puštati kosu što ranije. Uvek možete staviti umetke kose samo za taj dan.

Kod izbora frizure za venčanje uskladjuju se želje mlade i mogućnosti oblikovanja s obzirom na kvalitet i dužinu kose. Zato je poželjno napraviti probnu frizuru kako bi mlada videla šta joj najbolje stoji, da bi imali dovoljno vremena ukoliko je potrebno napraviti još neke promene na kosi (na primer nega oštećene kose, bojenje kose ili pramenovi).

Probnom frizurom se izbegnu situacije da mlada na dan venčanja dodje sa fotografijom frizure koja nikako ne odgovara njenom obliku lica, dužini kose ili da njena kosa ne može zadržati formu. Isto tako, veoma je važno da frizura i šminka budu u skladu.

Šminka

Ukoliko je Vaša venčanica romantična i nežna, teška i napadna šminka neće pristajati uz Vašu haljinu. Čak i ako volite ovaj stil šminke, moraćete malo da je ublažite tako da se slaže sa venčanicom za Vaš poseban dan. 

Ne bi trebalo da se opredelite za šljokice toga dana, kao ni previše hajlajtera. Na profesionalnim fotografijama to neće izgledati tako lepo kao što se vama čini. Savet: opredelite se za senke koje su blago svetlucave i imaju u sebi malo šimera – upravo to će Vas učiniti da izgledate blistavo i savršeno.

Takodje, karmin koji svi šminkeri savetuju jeste neutralan, u krem ili nežno rozoj nijansi. Ukoliko ste pak ljubitelj crvenog karmina odaberite proizvod koji ima mat završnicu.

Kao i kod frizure, probno šminkanje je poželjno, da bi bile sigurne da ćete za Vaš veliki dan izgledati upravo onako kako ste zamišljale. Mnoge mlade se za probno šminkanje odlučuju za devojačko veče.

Ideje za frizure i šminku možete pogledati na sledećim fotografijama:

Vaš Queen B

Frizura: Gordana Mujanović https://instagram.com/gordanahairstyle/
Šminka: Suzana Babić https://www.instagram.com/_bsmakeup_/

Komentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Objavi komentar