Venčanicequeenb-vencanice-cipka-cover

Istorija čipke

Istorija nastanka čipke datira još iz 15. veka, perioda renesanse, i prvi put se pojavljuje na prostoru Mediterana i Zapadne Evrope.

Haljine od čipke nosile su isključivo dame iz visokih društvenih slojeva i bile su sinonim za prestiž koji nije mogao svako da priušti.

Reč je o materijalu koji vremenom ne propada, pa ih, tradicionalno, mnogi ostavljaju budućim pokolenjima.

Sofisticiranost, raskoš i glamur je ono što karakteriše venčanice izradjene od čipke. Bezvremenske, romantične i ženstvene  predstavljaju savršen spoj tradicionalnog i modernog.

Ove venčanice dolaze u različitim krojevima. Bez obzira da li je u pitanju A-linija, sirena, model sečen u struku ili princess model, čipka odiše elegancijom i šikom sa kojim nećete pogrešiti. Pogodne su za svaki tip venčanja, od tradicionalnih, velikih veselja u svečanim salama, pa do onih manjih sa intimnom ceremonijom. Idealne su i za moderne devojke koje svadbenu proslavu zamišljaju kao nezaboravnu žurku na plaži. 

Kako odabrati vrstu čipke

Bilo da se odlučite za onu koja poseduje samo neki čipkani detalj poput “golih” ledja prekrivenih čipkom ili je cela sačinjena od nje, budite sigurne da ste napravile pravi izbor.

Poželjno je da probate više modela jer ćete samo tako imati pravi uvid u to koji kroj haljine i tip čipke Vam najlepše pristaje.

Ovakvu venčanicu morate znati i da iznesete, a ono što je sigurno je to da će ona akcenat staviti na Vašu ženstvenost. Venčanice od čipke često se nalaze u novim kolekcijama poznatih svetskih dizajnera jer su jedan od najtraženjih stilova i modni kreatori im posvećuju veliku pažnju. 

Pogledajte deo naše ponude. Možete pronaći modele od najfinije, nežne čipke do delikatnog ručnog veza obogaćenog kristalima, perlama i poludragim kamenjem. Budite sigurne da ćete uz savete našeg stručnog osoblja napraviti pravi izbor kako bi vam najsvečaniji dan u životu ostao u najlepšem sećanju.

Vaš Queen B

Venčanice od čipke

Komentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Objavi komentar