Venčanicequeenb-vencanice-saten-cover

O satenu

Saten je tkanina koja se dobija preplitanjem niti u atlas vezu. Karakteristično za ovaj vez je malen broj veznih tačaka niti čime se dobijaju glatke i sjajne površine karakteristične za saten. Mnogima će pri pomisli na saten na pamet pasti svila, što nije pogrešno, ali nije ni ispravno. Svila može biti saten, ali saten ne mora biti svila. U izradi venčanica sve popularniji je pamučni saten koji se dobija od 100% najfinijeg pamuka. Karakteriše ga neverovatna mekoća, svilenkast dodir i sjajna površina. Prema tehnici tkanja saten može biti i žakardiran (damast). Žakardnom tehnikom na tkanini se stvaraju razni dezeni čime se utiče na izgled tkanine.

Venčanica princeze Meghan Markle

Nakon kraljevskog venčanja Meghan Markle i princa Harry-ja, venčanice od satena su postale apsolutni favorit za sezonu 2018/2019. Svedenost, elegancija i prefinjenost su ono što karakteriše venčanice od satena. Ove venčanice su savršen primer za pravilo u modnoj industriji “manje je više”. Nežnost ovog materijala najbolje ističe ženstvenost i odiše suptilnim šarmom koji ni u slučaju, sada već princeze, Meghan Markle nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Kako odabrati kroj venčanice od satena

Ove venčanice izgledaju prefinjeno u svim krojevima. Bez obzira da li je u pitanju A-linija, sirena model, princess model ili model sečen u struku. Saten je materijal koji zbog svojih karakteristika ističe sve Vaše atribute i ocrtava celu Vašu figuru, ali to znači i da pokazuje eventualne nedostatke, ali samo u zavisnosti od izabranog kroja. Ovo je slučaj, recimo, ukoliko je u pitanju sirena model, odnosno kroj venčanice koji je potpuno pripijen uz telo. Takodje, venčanice od satena ne moraju cele biti izradjene od istog. Zbog svedenosti materijala često su obogaćene detaljima poput čipke, kristala, bisera, perli, cirkona i poludragog kamenja.

Budite sigurne da ćete uz savete našeg stručnog osoblja napraviti pravi izbor kako bi vam najsvečaniji dan u životu ostao u najlepšem sećanju.

Vaš Queen B

Venčanice od satena

Komentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Objavi komentar