Venčanice

Venčanice u boji

Istorija venčanica u boji

Tradicija nošenja belih venčanica i nije tako duga kao što smo oduvek mislili. Ako pogledamo u prošlost i običaje koji su tada važili, videćemo da do polovine 19. veka skoro nijedna mlada nije nosila belu haljinu. Do sredine 19. veka venčanice u boji bile su obavezne. Nošene su bogate haljine, najčešće u zelenim i žutim tonovima, a neretko su se dame iz visokih društvenih slojeva odlučivale za srebrnkaste nijanse.

Tradiciju bele haljine uvela je kraljica Viktorija. Ona je 1840. godine napravila radikalnu promenu odlučivši da prekrši dotadašnja pravila. Umesto venčanice u boji, mlada kraljica Viktorija odlučila je da se odrekne boja, i pojavi obučena u belo od glave do pete. Odabrala je venčanicu od belog satena i tradicija koja traje do današnjeg dana je tada počela, po uzoru na nju. Nakon hrabrog izbora engleske kraljice bela venčanica je postala glavni trend evropskih venčanja. Sve naredne mlade tog doba su se ugledale na nju i nova tradicija se postepeno širila. Vremenom, nošenje venčanica u boji skoro da je iščezlo. Međutim, poslednjih godina doživele su pravi comeback, jer su se modni kreatori potrudili da vrate boje u modnu industriju venčanica. U Kini i nekim delovima Azije neveste nose tradicionalnu crvenu haljinu, dok u nekim delovima zemlje zelena venčanica predstavlja simbol stupanja u brak.

U Americi mnoge mlade izbegavaju ono što se smatra tradicionalnim, želeći da se ističu na dan svog venčanja. Ako postoji jedna nezaboravna stvar na vašem venčanju, to je venčanica, pa se zato nemojte plašiti da izgledate drugačije.

Zašto izabrati venčanicu u boji?

Bez obzira da li želite venčanicu A-kroja, balsku (princess) venčanicu, sirena haljinu ili nešto drugo, boja je ta koja će privući pažnju. Zbog toga je venčanica u boji namenjena urbanim nevestama koje bi da izgledaju posebno i za svoj veliki dan žele avangardni look. Venčanicu u boji možete birati i prema godišnjem dobu. Tako na primer, bež, zlatni, bakarni i braon tonovi karakteristični su za jesenja i zimska venčanja.

Ivory-boja slonovače je postala dominantna posednjih godina. Jedan od razloga za ovaj trend jeste što izgleda prelepo na svakom tenu. Takodje, tekstura i detalji kao da su vidljiviji na haljinama ivory boje. Odišu prefinjenošću i elegancijom. Tu su i venčanice u nijansama puder roze i lila boje koje uvek izgledaju nežno i romantično.

Budite sigurne da ćete uz savete našeg stručnog osoblja napraviti pravi izbor kako bi vam najsvečaniji dan u životu ostao u najlepšem sećanju.

Probu zakažite na

069 611 911

Čekamo vas!

Komentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

Objavi komentar